Ha már unod a boltokban fellelhető szörpöket, a füleden jön ki a citromos limonádé, de kortyolnál valami nagyon finomat és hideget: 10 finom hűsítő, amit talán még nem kóstoltál.
Jeges chai latte: fűszeres tea, tej és rengeteg jég, imádjuk. Vehetsz chai szirupot nagyobb élelmiszerüzletekben, vagy ez alapján el is készítheted a saját mixedet.
Gyömbéres barackital: önts fel bolti baracklevet frissen pépesített őszibarackot szódával és reszelj bele gyömbért. Keverd össze rengeteg jéggel, és máris kész az édes és pikáns hűsítő! Kiwis bodzaládé: ez a két dolog nem feltétlenül tűnik összepasszolónak, pedig remekül kiegészítik egymást. Turmixolj le 4-5 kiwit, keverd össze egy liter vízzel és egy-két evőkanálnyi bodzaszörppel. Nyami! Levendulás limonádé: fogd a szokásos citromos limonádédat és morzsolj bele friss, vagy szárított levendulavirágot. Egy nagy kancsóhoz is elég pár apró virág, a levendulának elég erős íze van. Dinnyeturmix: behűtött dinnyét turmixolj össze mentes vagy szénsavas, szintén hideg ásványvízzel és mentalevelekkel. Lime-lével és mézzel pimpelheted, de önmagában is nagyon finom. És menőn néz ki! Házi ice-tea: jó, hát ehhez nem írunk receptet, tea lehűtve. Amitől kicsit izgibb lehet, hogy itt mi adjuk az aromát – a teánk lehet mentás, ha mentaleveleket szórunk bele, vagy különböző gyümölcslevekkel is keverhetjük. Mi a klasszikus citromosra szavazunk. Áfonyakoktél: egy kis doboznyi áfonyát turmixolj össze, majd keverd el egy kevés mézzel és 2 citrom levével. Öntsd fel az egészet 1 liter vízzel, tedd be a hűtőbe, és amikor előveszed onnan egy óra múlva, te leszel a világ legboldogabb embere.
Uborkás víz: ettől páran idegenkednek, pedig nagyon jóízű frissítő a melegben. Jeges vízbe karikázz fel uborkát vékony szeletekre (vagy mehet a turmixba is), facsarj bele citromlevet, ha van kéznél, pár mentalevél is mehet bele. Hagyd 1-2 óráig még a hűtőben, megéri, ha elkészült szuper zöld íze lesz. Kovászos uborka fröccs: ha már az uborkánál tartunk, a lehűtött koviubi-lé se menjen kárba! Önmagában, vagy szódával felütve is ihatod – vagy Újházi módra, ahol a fröccsben a szódát helyettesítik a lével. Így állítólag több bort is lehet büntetlenül meginni… Epres-bazsalikomos limonádé: csakúgy, mint a dinnyésnél, víz, fűszer és gyümölcs az alap, turmixold össze őket és tádám. Egy nagy kancsóhoz 3-4 nagy bazsalikomlevelet számolj, eperből pedig minél több, annál jobb.