A dobos torta teteje vagy a pirított hagyma a hot dog-on. Hmm! Aki mohó, az azonnal leeszi, az ínyencek minden falathoz tartogatnak belőle, a spórolósak a végére hagyják. De az tuti, hogy mindig kevés van belőlük!
Nem értesz egyet? Sebaj! Add nekünk!
A sütitetők és rétegek. A dobos torta teteje, a créme brulee karamell rétege, a fehér réteg a répatortán, a franciakrémes teteje. Istenem, miért nem lehet egy ételnek több teteje?
A pörc a túrós tésztán vagy a sztrapacskán. Mindig a kellőnél kevesebb van belőle!
A kifli csücske. Igazságtalan, hogy kettő van csak belőle, és mindig a gyerekeknek kell adni…
A pizzaszelet csúcsa a nyúlós sajtréteggel, amiben koncentrálódik minden, de minden finomság és az ízek összeérnek.
Pirított hagyma a hot dog-on. Érezted már a világ királyának magad, amikor a „csináld magad” hot dog árusoknál annyit raksz rá, amennyit csak akarsz? Hihetetlen, hogy mégis soha nem elég belőle!
A panír, vagy a húsok megpirult bőre. A hekk fűszeres rántása, a sült kacsa csillogó, megpirult bőre, és még sorolhatnánk, de már folyik a nyálunk.
A Toblerone grillázs darabjai! Van kérdés?
A közepek. A Mozart golyó zöld közepe vagy az egész mogyoró a Ferrero Rocher bonbonban. Vagy a kakaós csiga közepe, amihez édes kín eljutni.
A pirított sajtréteg az ételeken, annak is a kicsit odapirult részei.
És végezetül: a McDonald’s sajtburgerben az uborka. Tudjuk, hogy ez heves vitákat fog kiváltani, de vállaljuk, mert egyszerűen az uborkából mindig kevés van benne!