Még a pogácsát is csak ’hús-’ előtaggal szereted? Szerinted a legjobb dolog, ami utóbbi években történhetett Budapesttel, hogy lehet végre normális burgert kapni? Akkor tudni fogod, miről beszélünk.
Minél emeletesebb, annál jobb. Nem zavar, hogy miközben igyekszel a rétegeket egymáson tartani, nyakig szószos leszel. Szakállasként pedig még az is megfordul a fejedben, hogy ki se mosod a szószt a szőrből, mert így legalább egész nap léleksimogató hamburgerszag fog terjengeni az orrod alatt.
A hús. A hamburger lelke. Az az omlós, szaftos origója a világegyetemnek. Már alig várod a pillanatot, hogy beléharapj, és szétolvadjon a szádban. Pontosan tudod, hogy melyik az a hentes, amelyik nem lepődik meg, ha vesefaggyút kérsz, amivel még omlósabb hamburgerhúst tudsz otthon készíteni.
Ismered az örök dilemmát: sok csípős jalapeno paprikával kérjed, hogy átadd magad a kapszaicin-hullámnak, vagy inkább csípős nélkül rendelj, hogy az ízharmóniákon élvezkedj? (A csípősség-függőknek mondjuk ez nem is lehet kérdés.)
Nem érted azokat, akik azért nem akarnak hamburgert enni, mert “már tegnap is azt ettek”. Vagy “múlt héten”. Éééés? Ez mióta kizáró ok? Szomorú értetlenséggel csóválod a fejedet ekkora balgaság hallatán.
Háklis vagy a jó hamburgerzsömlére. Lehet bármilyen szaftosan átsütött a hús meg a szósz, ha két vacak, puffasztott izé fogja őket közre. Arra a helyre soha többé nem mész vissza. Ez még kellemetlenebb, amikor baráti sütögetésen tesznek eléd egy ilyet, mert hát a barátaidat azért mégiscsak szeretnéd a jövőben is látogatni.
Ja és kiborulsz a teljesen aránytévesztőktől: akik szerint a sima zsömlébe tett hús és saláta is “hamburger” néven definiálható. Vagy akik nosztalgiával gondolnak arra, hogy a Moszkvatéren milyen jó volt a csalamádés-fagyasztott húspogácsás hajnali zabálás.
Másnaposan is tudod enni. Reggelire is tudod enni. Születésnapi tortaként is tudod enni. Ha a párod vagy a barátaid el akarnak vinni valahova vacsorázni, nincs veled nehéz dolguk.
Nagyon ritkán rendelsz csak olyan helyen hamburgert, ahol a hambi nem az étlap elején szerepel, hanem csak megbújva a mindenféle egytálételek, tészták meg rántott húsok után. Mert olyankor azzal gyanúsítod a szakácsot, hogy igazából neki nem a szíve csücske a hamburger, mint neked.
Rendeléskor soha nem tudod eldönteni, hogy az ezerszer tesztelt és jól bevált alapburgereket válaszd, vagy most inkább kísérletezz valami újjal, például egy szokatlan öntettel. A Burger Marketben nemcsak a legkülönfélébb alapanyagokat (mint az őrületesen hangzó mogyorós oorlog szószt) vagy a saját magad által összekombinált burgereket is tesztelheted, de most akár két hamburgert is nyerhetsz, két választható extrával! Játssz velünk a Facebook oldalunkon, és nemsokára akár szósztól csillogó kézzel és ugyancsak csillogó mosollyal pörgetheted át ezt a listát.
Mire végére érsz ennek a cikknek, már összegyűlt a nyál a szádban, és megfogadtad, hogy a lehető legközelebbi alkalommal magadhoz veszel egy hambit. Sőt ha igazán megszállott vagy, akkor már akkor is ezen morfondíroztál, amikor rákattintottál.