Már kisgyerekként azért ácsingóztunk, hogy a nagyi hozzon Túró Rudit a boltból. A függőség sokunknál nem múlt el, ellenben már vagyunk annyira talpraesettek a konyhában, hogy krézi receptekhez is fel tudjuk használni kedvenc desszertünket. Figyelem, néhol meglepő ételkreációk következnek!
Rántott Túró Rudi
Magyarország válasza a rántott Snickers-re. Amikor először hallottuk ezt az angolszász őrületet, mindannyian sokkot kaptunk. Aztán eljutottunk a „Hmm, ez nem is olyan elvetemült ötlet…” fázisig. Aztán… illusztráltuk a végeredményt. Működik sima panírban vagy sörtészta bundával, a lényeg, hogy fogjatok egy natúr Pöttyöst, előtte egy kicsit tegyétek be fagyasztóba, és forró, bő olajban süssétek ki gyorsan. Csoki + túrókrém + bunda = +100% boldogság. Nekünk nagyon bejött!
Saslik
Ha nem akarsz sütni-főzni, valami édes nassolnivalót mégis szeretnél feltálalni, akkor a vegyes gyümölcsös és Túró Rudis saslik a legjobb megoldás. A rudacskára húzott gyümölcskarikák és feketeribizlis Túró Rudi-darabkák kombinációja látványosan néz ki, az anyagigénye kisebb, mint amilyennek tűnik, ráadásul még azokat is gyümölcsevésre csábíthatja, akik amúgy ódzkodnak tőle. Emellett a különböző gyümölcsös ízesítésű Pöttyösök és gyümölcsök ízkombinációjának a száma kimeríthetetlen – mert máshogy működik például egy feketeribizlis Túró Rudi édes aszalt barackkal, mint savanykásan friss almával.
Epres palacsinta
Megvan az a hedonisztikus élmény a családi vasárnapi ebédről, amikor egymás után pakolod a palacsintába a lekvár-, kakaó- és édes túró réteget? Akkor ennek a kompozíciónak a kompakt változatát is imádni fogod: a palacsintába egyszerűen beletekersz egy epres Pöttyöst. Így legalább nem kell azon manőverezned evés közben, hogy szét ne folyjon a három réteg a feltekercselt palacsintából az ujjaid közé.
Derelye
Ha már a magyar konyha egyik alapvetését, a palacsintát alakítottuk át, akkor a másik sláger sem maradhat ki! Készítsünk klasszikus túrós derelyét – csak éppen a túró helyett negyedekre vágott tejcsokis Pöttyös Túró Rudikkal, a végén hempergessük meg pirított morzsába. Nyami! Annyit elárulunk, hogy hidegen ugyanolyan jól esik nyári délutánokon, mint azon melegében 🙂
Diós-rumos falatkák fehércsokival és tört dióval
Ha látványos, mégis olcsó és főzésmentes desszertet szeretnél rittyenteni mondjuk egy kötetlen barátnőkkel-borozáshoz, akkor arra is van egy kreatív Túró Rudi-receptünk. Márts félbevágott, diós-rumos ízesítésű Pöttyös Túró Rudikat gőz fölött megolvasztott fehér csokiba, hagyd őket kihűlni, majd kínáld egy kis tálkában dióval és mindenféle magvakkal. Nagyon krézi.
Banánsplit
Horvátország, tengerparti kis kávézó, tűző napsütés. Mi az a klasszikus, amit az ember – főleg gyerekfejjel – kirendel? Naná, hogy banánsplit! Akkor is felidézheted ezt a nyaralós desszert-élményt otthon, ha épp nem akarsz betárazni egy nagy doboz vaníliafagyit hozzá. Dobj egy (na jó, több) banános Túró Rudit egy rövid időbe a mélyhűtőbe, majd tálald karikákra vágott banánnal, mandulaforgáccsal és tejszínhabbal. Ha nagyon fel akarod turbózni, még egy kis olvasztott fehér csokit is csorgathatsz rá. No meg a tetejébe szúrhatsz egy koktél napernyőt, mint a horvátországi teraszokon!
Gofri
Ha már úgyis benne vagy a palacsintatészta-készítésben, miért ne készíthetnél gofrit? Az őrült gofrifeltétek sorába kiválóan beleillik a Túró Rudi is. Ha valami látványos cukisággal készülnél a gyerkőc vagy a párod számára, akkor tudsz úgy csavarni a dolgon, hogy a kis gofrinégyzetekbe felváltva pakolsz barackos Túró Rudit karikákat ÉS baracklekvárt. Ha van szíved eltakarni ezt a művészi kompozíciót, akkor még tehetsz tejszínhabot is a tetejére.
Mogyoróvajas muffin
Jó öreg, megbízható társunk a konyhában, ha „csak úgy valamit” sütnénk: a muffin. Ha csak egy muffint készítettél valaha, abban tuti hogy volt csoki. Akkor miért ne kombinálnád a kedvenc nassolnivalódat a kedvenc recepteddel? Keverj ki egy klasszikus édes muffintésztát, darabolj bele Túró Rudit, a plusz ízárnyalat kedvéért mondjuk mogyoróvajas ízesítésűt, süsd ki, aztán próbáld meg kivárni, míg kihűl, és csak utána fogyaszd el.
Briós töltve
Nemrég már emlegettük a Szicíliai Csodát, mármint a szicíliai fagyiszervírozási őrületet, amikor friss, foszlós briósba kennek egy lapátnyi fagyit, úgy adják a kedves vendégnek. Ezt az ötletet ötvöztük többőtök kedvenc klasszik „szendvicsével”, a kiflibe tett Túró Rudival. Szóval miért is ne tehetnénk fagyi helyett egy jól lehűtött natúr – vagy ha még inkább meg akarjuk bolondítani – narancsos-marcipános Túró Rudit a briósba? Így akár reggel, a munkába menet is kivitelezheted.
Mogyorókrémes joghurt
Ha már a reggeliknél tartunk: ha szereted az édeset reggelire, akkor a natúr joghurtodat is feldobhatod egy kis mogyorókrémes Túró Rudival és pár szem aprított mogyoróval is. Így mégiscsak finomabb, nem?