Mert nem. És nem. Ez egy érthetetlen, de annál elterjedtebb tévedés a pizzériák részéről, hogy keverik a szezont a fazonnal, a pacalt a prosciuttóval. Mert vannak izgalmas, újító kombinációk, és vannak a tévedések. Pizzarendeléskor sajnos sokszor futunk bele az utóbbiba.
Tükörtojás, mert ha a sárgája remegősen folyós, ahogy azt kell, akkor nem lehet normálisan felvágni.
Ananász, mert a hawaii pizza eleve stílustévesztés, ráadásul a legtöbb helyen abból a vacak cukrozott ananászkonzervből készítik.
Tubusos krémsajt alap, mert nem szeretjük az ízfokozókkal megbolondított folyékony műanyagot, ha lehet majd ugyanannyiból jó tejfölös vagy paradicsomos alapot is készíteni.
Hekkfilé, mert nem a Balcsi-parton vagyunk ’93-ban.
Tzatziki öntet, mert nem a gyrososnál vagyunk, és a tzatziki teljesen feláztatja a tésztaalapot.
„Sajt” fantázianévvel illetett tejipari készítmény, mert a finom sajt adja meg a pizza lelkét, ezzel szemben az íztelen, fújtós változat csak telít, megalázva a sajt elnevezést.
„Vegyes gyroshús”, mert továbbra sem a gyrososnál vagyunk.
Surimi, mert a surimi mint olyan eleve undorító, a halfeldogozáskor megmaradt hulladék összedarálva és kifehérítve.
Májragu, mert ahhoz hagymás pirított burgonya dukál, másrészt a máj így sütve totál kiszárad, és gumiállagú lesz.
Chili con carne, mert a koleszterinszintünk csendesen hüppögve száll el.
Kép innen