Ó, azok a koleszos évek! Amikor az ember sajnálja a pénzt kajára, és nem meri kint hagyni a hozzávalókat a közös hűtőben! Jöjjenek azok a fogások, amik számtalan éhes egyetemistagyomrot békítettek már meg lepukkant konyhákban elkészítve.
Könnyen elkészíthető, és a kezdő szakácsoknak is azonnali sikert garantál a „Tészta VALAMIVEL”! A lehetőségeknek csak a fantáziád és az alapanyag-készleted szab határt. A siker titka egyszerű: főzz meg egy lábasnyi tésztát, és dobjál rá VALAMIT. Ez lehet reszelt sajt, paradicsompüré, maradék ragu, lekvár, kakaó, bármi, amit találsz. Ráadásul a megmaradt tésztából a másnapi kajádat is megoldhatod.
A lecsó idénykaja, így friss formájában csak a beköltözés utáni euforikus heteket gazdagíthatja. Még szerencse, hogy a boltban kapható konzerv változata is. Ez a fogás is kreatívan gyarapítható tojással, rizzsel, virslivel, miegymással.
Ó, azok a csodálatos vifon levesek! Másnaposságra, szűkös napokra, vizsgaidőszakra, amikor még boltba sincs időd lemenni… A gourmet-k macisajttal vagy tojással dúsítják fel. Számítógép előtt elfogyasztva-kifröcsögtetve ajánljuk.
A tepsis hurka. A legjobb otthoni disznóvágásból hozva, de a hentesnél vett hurka is megteszi. A tepsiben készíts neki krumplis-hagymás-almás ágyat, és arra téve süsd meg egyben. Előnye: az irigy-vágyakozó tekintetek tömege, akik már a folyosóról érzik a csábító illatokat. Hátránya: nem szabad otthagynod a sütőt, amíg el nem készül, mert lába kél.
A rakott krumpli is egyszerűen elkészíthető, olcsó és laktató kaja, nem csoda, hogy a koleszos konyhákon túl is örökzöld darab!
Főzelék sült virslivel: összejön kábé 200 forint/főből, finom, és megnyugtathatod magad, hogy egészséges is. (Na persze…)
Ultimate koleszos desszert I.: a mákos guba. A maradék száraz kiflik legjobb felhasználási módja, egy jóféle vaníliás sodóval vagy mézzel megcsurgatva. A gourmet-k össze is sütik.
Ultimate koleszos desszert II.: a tejbegríz. A legolcsóbb desszert, ami felnőttként is ugyanolyan jól esik, mint gyermekkorunkban.
Reggelire vagy vacsorára: egy kis Párizs, avagy parizer kenyéren. Persze jó bumfurdira vágva az originál, nem a leheletvékony, előre csomagolt fajta.
Vagy ennek a felturbózott, burzsoá változata, ahol a szendvics tetejére klasszikus piros arany pötty kerül, egy kis sajt, egy tojáskarika és egy kovászos uborka társaságában.