A spanyolok bitangjók a gasztronómiában, nem kétség. Mégis, ne legyünk kishitűek, bőven van mit mutatnunk nekik, itt van mindjárt 10 finomság, ami után biztos, hogy megnyalják mind a 10 ujjukat! Aztán jöhet a visszahívás.
Pálinka. El lesznek ájulva tőle.
Pálinka. Na jó, nem, egri vörösbor, tokaji mézédes aszú.
Túrórudi. Lehet, hogy nem fogják érteni, hogy mi ez és hogy jön össze a túró meg a csoki. Két lehetőség van: vagy megértik, vagy nem.
Töltött káposzta tejföllel. Látni fogod a sorjázó kérdéseket az arcukon: “káposzta? így? tejföl? az meg mi?”
Füstölt mangalicasonka. Mert igenis nekünk is megvan a magunk serránója, ha nem is olyan, mint az övék. Értékelni fogják.
Szalonna. Nekik nincs az a jó zsíros fajtájú Kolozsvári, amit itthon kapni!
Makói vöröshagyma. Bele fognak könnyezni.
Gulyásleves, jó paprikásan. Nem csak azért, mert alap, hanem mert a szájuk ízéhez jól megy.
Pisztráng, mandulásan. Mert nekünk is van halunk!
Lángos. Itt újra felmerül a tejföl kérdés, de már nem fogják feltenni. Inkább élvezik csöndben. És ezzel le is zúztad őket!