Az egészség témája olyan, mint egy komplex mitológia. Sokszor már nem is tudjuk, miért nem szabad vajat enni, vagy miért használunk olívaolajat napraforgó helyett, mégis hajlamosak vagyunk hinni az aktuális gasztrotrendeknek. De vajon mikor kerül pont a nagy viták végére?
A margarin vagy a vaj az egészségesebb?
Gyümölcsöt üres gyomorra érdemes enni. Utána másfél óráig nem szabad enni. Gyümölcsöt bekajálás után nem szabad enni, mert megrohad a gyomorban. Egyél gyümölcsöt étkezés után! Reggelizz gyümölcsöt Győri Édessel és joghurttal! Szóval akkor mi van? Fene a gyümölcsbe!
A tej egészséges VS. nem az. A tej rossz a gyomornak. A tej egyáltalán nem rossz, sőt tönkremennek a csontjaid nélküle. Mi legyen a tejjel?
Állati zsírok. Veszélyesek vagy a barátaink? A mangalicazsír mint aktuális koleszterin-szuperhős.
Tojás – naponta egy darab, vagy akár több is egészséges? Zavarjon-e bennünket, hogy a tojás mégiscsak egy petesejt?!
Igyunk kaja mellé vizet vagy ne igyunk?
A vörösbor egészséges, jót tesz a vérképződésnek, VAGY a vörösbor is alkohol, ez csak mentegetés.
A baba a terhesség elején a legérzékenyebb, a közepén már akár egy vörösbor is lecsúszhat, sőt. VS. Minél nagyobb, annál érzékenyebb, főleg a közepe táján, mikor minden kialakul VS. semmikorse egy kortyot se?
Egészséges-e a kávé? Para a vérnyomásunk miatt, vagy a benne lévő antioxidánsok miatt éppen hogy nagyon is jó hatású? Zsírégető, vagy megköti a cellulitiszt?
Cukor: életveszélyes idegméreg, és csak a függőségünk miatt ragaszkodunk annyira hozzá, vagy mértékkel nyugodtan használhatjuk?