Fejből sorolod a fröccs-arányokat és a nagymamád szerint a pálinka minden bajra gyógyír. Ezt néha hajlamos vagy te is elhinni. Ha magyaráztad már el külföldön, hogy Tokajban nem csak édes bort készítenek, akkor ismerős lesz a következő 10 pont.
Meg tudod inni a Hubertust. Sőt, nagy valószínűséggel Hubertustól rúgtál be először.
Nem csak megittad, de becézni is tudod a vörösboros kólát, úgy mint VBK, leo vagy vadász.
A bort kevered szódával és minden alkalomra elő tudsz állni a megfelelő vegyítési aránnyal és annak megnevezésével. A hosszúlépésről nem egy lépés jut eszedbe.
Képes vagy magadtól kérni egy Unicumot. És még jó ízzel el is fogyasztod. Szentül hiszed, hogy ez gyógyír a gyomorbántalmakra.
A pálinka univerzális megoldás mindenre. Ha náthás vagy, a nagymamád azt mondja, igyál egy pálinkát. Ha fáj a hasad, igyál egy pálinkát. Ha bánatos vagy, igyál egy pálinkát. Ha fázol, igyál két pálinkát!
Tisztában vagy vele, hogy a „Tokaji” nem csak édes bor lehet.
Tudod, mi az a guggolós bor. ( Amikor nem mersz elmenni a szomszéd ablaka előtt, csak guggolva, mert olyan rossz a bora, hogy nem akarsz inni belőle.)
Tudod, honnan lehet ütős házipálinkát szerezni, de az információt féltve őrzöd és csak a kiválasztattaknak árulod el.
Nagyon valószínű, hogy tudod, mi az a búvár. ( Amikor valaki poharastul egy rövidet – Hubertust vagy Jagert, esetleg kommersz vodkát – ejt bele egy korsó sörbe, majd így issza meg )
Olyan országban élsz, ahol a pálinka nemzeti hálapénz és ahol a rendőrség éves bevételének egy része a húsvéti ittas vezetők lefüleléséből származik.