Nem, nem kérjük, hogy többet ne süss sütit és azt sem, hogy ne tegyél cukrot a kávédba. Egyszerűen csak körbenéztünk az egyre több helyen beszerezhető szuper alapanyagok között, és elkezdtük ezeket használni finomított cukor vagy liszt helyett. Itt a szeptember, válts egészségesebbre! – A cikk végén JÁTÉK!
Nyírfacukor
Cukor helyett: nem emeli a vércukorszintet, igy cukorbetegek is fogyaszthatják, ráadásul 40 százalékkal alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkeznek, mint a cukor. Ja, és isteni az illata! Csodával határos módon a fogakat sem roncsolja, így a nyírfacukorból készült édességeket nyugodt szívvel adhatjuk a gyerkőcöknek is.

Mákliszt
Liszt helyett: a diétások egyik nagy kedvence a mákliszt, ami nagyszerűen alkalmas sütemények készítésére a hagyományos búzaliszt helyett. Ráadásul hihetetlenül finom, ha egyszer megkóstolod biztosan rákapsz!

Szőlőmagolaj
Olívaolaj helyett. Az olívaolaj sajnos melegítés hatására elveszíti azokat a tulajdonságait, amik miatt annyira szeretjük és egészségesnek mondjuk. A szőlőmagolaj viszont nem, és az íze sem annyira markáns. Salátákhoz, sütéshez tökéletes választás, ráadásul egyre több félét és több helyen kapni: a külföldi változatok mellett már megjelentek a magyar borászok termékei is.

Kókuszzsír
A legújabb favorit, zsiradék vagy vaj helyett. Erőteljes kókusz íze miatt főleg süteményeknél használható, de azért kapható az íztelen változata is! Élettani hatásait tekintve igazi csodaszer. Belsőleg segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, baktérium és vírusölő hatású, ráadásul a szervezetünk nem zsírrá, hanem fehérjévé alakítja. Plusz adalék, hogy külsőleg szuper bőrápoló: ekcémára, viszketésre, horzsolásra egyaránt alkalmazható.

Gyömbér
Csípésre! A bolti erőspaprikát, de általában a csípősséget egyszerűen helyettesíthetjük frissen reszelt gyömbérrel. Szuper immunerősítő, termogenetikus hatása miatt zsírpárnáinkat is égeti. Szódával, mentával, jégkockával pedig maga a trópusi nyaralás, de ősszel megfázás ellen is jól jöhet forró vízben áztatva, mézzel. Az igazán kemények rágcsálhatják is.

Tofu
A tofu régóta ismert húspótló, szójából készül. Nem vagyunk vegák, de a húst szeretjük felváltani olykor. A fehérjében gazdag és kalóriában szegény tofu megsütve, saláta feltétnek vagy tésztákra is szuperül használható, a lényeg a jó fűszerezés. A tofu nem egy markáns étel, rajtunk áll, mi lesz belőle!

Növényi tejek
Tejallergiások nagy kedvence a különböző növényi tejek: mandala, zab, rizs, szója, stb. Kávé, kakaó, sütemények készítésére tökéletes, de a bioboltokban már különböző ízesítéssel is kapható.

Tea
A kávé kiváltására a legegészségesebb választás a tea: a zöld tea frissít és élénkít, a mate tea zsírégető és anyagcsere gyorsító hatású, a fekete teába pedig még a tej is jól illik.

Zöldséglevek
A boltokban kapható gyümölcslevek sokszor cukrosak, a nyár elmúltával pedig egyre kevesebb friss gyümölcsöt kapni. Vitaminra márpedig szükség van! Sok zöldségből készíthetünk akár magunk is finomabbnál finomabb smoothie-kat otthon, és még fűszerezhetjük is kedvünk szerint. A cékla, a répa, a zeller alaposan feltölti a vitaminraktárainkat, ősszel különösen szükség lehet erre. Leves helyett iszogatni is jó!

Csírák
Ha a szendvicsekben, salátákban a téli hónapokban sem szeretnénk a friss ízeket és a vitaminokat hiányolni, válasszunk az akár otthon frissen is termeszthető csírák közül. Kísérletezzünk bátran, a csírákat általában a gyerekek is nagyon szeretik.

Kezdd az egészséget velünk! Kommentelj és nyerj Nyírfacukor ajándékcsomagot!

2015.09.10.





