Mondtad már valaha a “Mi a hobbid?” kérdésre, hogy “Evés”? Itt jó társaságban vagy.
Utazásaid fő témája az EVÉS. Már hetekkel az indulás előtt körbekérdezel, tanulmányozod az adott ország, város fórumait, Tripadvisor ajánlásait, helyi ismerősök után kutatsz. Olyan nincs, hogy ne kóstold meg a legjobb helyi különlegességeket. Igen, még rettenetes hasmenések és gyomorrontások is beleférnek – egy-egy új, autentikus kajaélmény mindent megér!
Ékszerek és ruhák helyett drága fűszereket, helyi finomságokat hozol haza, és hát az sem véletlen, hogy egy ideje főleg ehető ajándékokat kapsz a szülinapodra.
A konyhádban legalább négyféle só van a polcon, de a különböző halszószok, paszták, sonkák, és a hűtőben lapuló sajtok is büszkeséggel töltenek el. Alig várod, hogy valaki felugorjon hozzád, és összedobj valami finomat az otthon található izgi alapanyagokból.
MUSZÁJ kipróbálnod a városban nyíló, ígéretesnek tűnő új helyeket. Lehetőleg más ínyenc cimboráiddal, vagy még jobb, ha esetleg előttük sikerül. Emiatt persze nem is nagyon térsz vissza ugyanarra a helyre többször egymás után: túl kevés idő, túl sok megkóstolni való étel.
A kedvenc sztárjaid nagy része szakács: előbb kérnél autogramot Anthony Bourdaintől, vagy Hugh-Fearnly Whittingstalltól, mint Lady Gagától. Eleve: előbbieket felismernéd az utcán.
Mindenki, aki vacsorázott már veled, fel van arra készülve, hogy bele fogsz nyúlni a kajájába. Izgága villád nem ismer könyörületet, ha új ízkombinációk megkóstolásáról van szó. Cserébe, -ha igényli, ha nem-, apró katonákat készítesz a saját tányérod legjobb falataiból, amiket muszáj megkóstolnia.
Nehéz olyan alapanyagot mutatni neked, ami elriasztana. Bárányhere? Polipszeletkék? Apró rovarok megpirítva? Algaropogós? Mindből kettőt kérek!
Az Oscar-átadó teljesen hidegen hagy, a Nobel-díj sem izgat különösebben, de van egy verseny, ahol úgy szurkolsz a hazaiknak mint sehol máshol: a Michelin-csillagok kihirdetése a Te Olimpiád.
Egyáltalán nem érted azokat a helyeket, ahol gigantikus adagokat adnak, különösebb fűszerezés, minőségi alapanyagok, vagy ízek nélkül. Azt pedig végképp nem érted, ha emiatt lesznoboznak: egy vajas kenyérrel is boldoggá lehet tenni. Feltéve, hogy házi a kenyér, és jó a vaj. Inkább eszel kevesebbet, de jobbat, és kész vagy ezzel a véleményeddel szent háborúba indulni.
Nem csak hevesen bólogattál a lista olvasása közben, de azt is végigpörgetted, hogy hol és mikor fogsz ebédelni – mi csak azt reméljük; valami igazán izgalmasat!