Mit csináltak eleink, ha a kissé felturbózott fogásnak új nevet akartak adni? Egyszerűen a társadalmi hierarchiában magasabb fokon lévő státuszok valamelyikét rántották oda előtagnak. Jöjjön 10 étel, amiktől, ha megeszed, te is királyian fogod érezni magad!
Császárzsemle, mert a koronás fők szeretik, ha a pékáruban van egy kis vizuális csavar.
Császármorzsa, mert ha simán lesmarnizod, az azt jelenti, hogy csak elrontottad a palacsintát.
Császárszalonna, mert a zsírrétegeket a hús tartja össze, mint a népeket a jó uralkodó.
Princesszfánk, mert régen, amikor még minden jobb volt, még nem holmi képviselőkről nevezték el a habos-vaníliás töltött kis álomfánkocskákat, hanem hercegnőkről.
Hercegnőburgonya, ami, ha megfigyeljük, formájában meglehetősen hasonlít a princesszfánkra.
Püspökkenyér, mert azért a klérus tagjai is tudtak élni.
Nemespenészes kéksajt, mert ebben ráadásul dupla csavar is van, kékvérű arisztokráciára utalva, hoppácska!
Nemesrizling, mert így mégiscsak máshogy kortyolgatja az ember, mintha simán olaszrizlingnek neveznénk.
Bíboros szelet, mert mi jut eszetekbe legelőször egy olyan süteményről, aminek a döntő hányadát a kávélikőr, a tejszín, a tojásfehérje és a keményítő alkotják?
Királynőkrém. A manapság kevéssé ismert desszert alapját a darált mandula, a vanília és a zselatinnal formásra varázsolt tejszín adja, amit egy kupica maraszkinólikőrrel is megbolondítunk. Ha királynő lennék, minden ozsonnára ezt enném.