Ki gondolná, hogy a sör és a sárgadinnye ideális párost alkotnak? Hát mi most már igen! Megmutatjuk, és melléjük hoztunk még 9 másik izgalmas sör és ételpárosítást.
A klasszikus: pilzeni sör sertéssülttel és párolt káposztával. Ha igazán autentikusak akarunk lenni, akkor knédli dukál mellé, de mi csaltunk egy kicsit és sült burgonyával tálaltuk. Nyamm.
A meglepő: dinnyére sör! Amennyire nem magától értetődő, legalább annyira passzol:egy jó IPA (Indian Pale Ale) vagy APA (American Pale Ale) és cukordinnyével vagy mézdinnyével, szárított sonkával (jó választás egy serrano vagy egy prosciutto crudo) kis reszelt friss gyömbérrel megszórva. Lime vagy thai citromfű illik hozzá, kóstoljátok meg, igazi váratlan ízharmónia, nagyon szerettük!
A vendégváró: tejszínes-gombás darált vadhúsos palacsinta borókával, tárkonnyal. Barna cseh lágerrel kínáljuk, igazi hideg őszi estékre való finomság!
A meccsnéző: világos láger sör pirítóssal és sajtkrémekkel. Nagyon megy hozzá a friss fűszeres sajtkrém és a zöldborsos, rozmaringos halkrém is. Jó szurkolást!
A csóró koleszos: klasszikusokkal dolgozunk, fehér kenyér, a szobatárs otthoni pakkjából maradt libazsír, kenőmájas, lilahagyma. Utolsó zsebpénzforintjaidat pedig költsd egy klassz baksörre!
A randis páros: Campari koktél és egy zabaglione. Ez a koktél a klasszikus spumante választás helyett búzasörrel és trópusi gyümölcsökkel készül. Könnyed és frissítő!
Mellé pedig egy másik könnyű finomság dukál: a zabaglione vagy saballion tulajdonképpen egy tojásfehérje-hab habzóborral kikeverve, de lehet más alkohollal is készíteni – a példánknál maradva búzasörrel!
Az ínyenc: konfitált libacomb mézes-diós kelbimbóval, narancsos, provence-i fűszeres grill camembert-rel és barna sörrel. Ropogós és puha textúrák, olvadó, füstös ízű sajt, nyami!
Az édesszájú: csokiszuflé vagy brownie narancsos-kardamomos kávés ízesítéssel, csokis stout sörrel kombinálva. Úgy is fogalmazhatnánk: Gombóc Artúr sörözni indul.
A nassolós: apátsági blonde ale sajtfalatkákkal, dióval és magokkal, aszalt vörösáfonyával, sárgabarackkal vagy aranymazsolával. Örök kedvenc.
És végül az utolsó a chilirajongók kedvéért: csípős soksajtleves tortilla chipsszel és egy füstös robust porterrel.
Melyiket kóstolnátok? Apropó, ha nektek is van kedvenc sör és étel párosításotok, most érdemes a Sör Mi Több játékán feltölteni, mert egyedi sörzsebes pulóvert nyerhettek vele!