Budapest izgalmas gasztrohelyeit az ebédmenüket végigkóstolva is tesztelhetjük: így nemcsak ünnepet csinálhatunk egy sima hétköznapi ebédből, de jóval olcsóbban kipróbálhatunk egy-egy olyan éttermet, aminek a’la carte árait este lehet, hogy magasnak találnánk. Megmondjuk, hova induljatok el holnap!
MÁK bistro
Csúcsgasztro a belvárosban Magyarország egyik legtehetségesebb és legfiatalabb séfjével, Mizsei Janival. Az ételek a legkiválóbb minőségű szezonális alapanyagokból készülnek, a déli menüben is kifejezetten kreatív fogásokkal készülnek minden nap. Kísérletező kedvűeknek különösen ajánlott!
La Perle Noire
A Michelin Guide és a Gault & Millau kalauz által is elismert La Perle Noire az Andrássy úton várja az ebédelőket minden hétköznap déltől 3 óráig. Az étterem konyhája elegánsan ötvözi a magyaros alapanyagokat és ízeket a francia gasztronómiával. Ha azt hiszed, az ebédmenüt mindenki félvállról veszi, akkor itt meggyőződhetsz az ellenkezőjéről.
Extra Budapest
A házias, magyaros vonalat képviselő romkocsma-étterembe, az Extrába is érdemes betérni egy ebédre. Egyszerű, de nagyszerű fogásokkal, ismerős, de mindannyiunk által szeretett ízekkel várnak.
ZONA
A hetente változó ebédmenüt „quick lunch” névre keresztelték a Lánchíd mellett található ZONA Bisztróban. Modern, bisztrós fogások, magyaros és különleges ízek, modern konyhatechnológia. Ami pedig külön jó, hogy egészen 15.30-ig választhatjuk a napi menüt.
Chefparade
A csúcs és a hétköznapi gasztronómiát ötvözi a Kolosy téri Chefparade. A szakácsiskolaként és szakácskönyvboltként is üzemelő hely kiváló bisztróebédet kínál minden hétköznap. Nemcsak a Kolosy térnél dolgozóknak kötelező kipróbálni! Vigyázat, sok finom fűszer és szakácskönyv is sorakozik a polcokon, nehéz ellenállni.
Up&Down
A Fővám téri Up&Down egyszerre vagány és elegáns fúziós étterem, ahol a magyar, a francia és az ázsiai konyha találkozik. A konyha bátor és kísérletező akkor is, ha egy hétköznapi ebédmenüről van szó.
Fricska
Polgári konyha a 21. században – ezt kínálja a Dob utcai Fricska. Innen is jön az étterem neve, a kulináris pimaszságokra utalva. Egyedi olaszos, franciás ízek és a magyar konyha újragondolt fogásai, minden hétköznap déltől 3 óráig.
Sophie & Ben Bistro
A Sophie & Ben kifejezetten gyerekbarát hely, ebédmenüjük pedig pénztárcabarát. Az amerikai és a tex-mex konyha jellegzetességeit vegyítő fogásokból menü áron is kiadós adagokat adnak. (Update: bezárt.)
TÁBLA by Esca
Az ESCA csapata nemrég nyitotta meg a Dohány utcai stúdióétterem kistesóját, ahol kifejezetten napi menüvel várják a fővárosi éhes szájakat. A napi ajánlat alapanyagait a reggeli piacon szerzik be, így a fogások mindig változatosak és szezonálisak.
Márga Budapest
A híres balatoni bisztró ételeit Budapesten is élvezhetjük, igényes üzleti ebédmenüvel készülnek minden hétköznap a Székely Mihály utcában. Ami pedig különösen jó, hogy a menü tartalmaz egy pohár házi szörpöt és 1 dl Szent Donát bort is. Ott a helyünk!